Anne B. Ragdes kyllingform

Ingredienser
7 kyllingfileter
2-3 ts. garlic paste eller noen finhakka hvitløksbåter
4-5 ss. olje
salt og pepper
4 paprika (gul, rød og grønn)
1 stor løk
1 purreløk
1 rød løk
1 pakke bacon
1 pakke valnøtter
1 stick parmesan ost
2 glass rød pesto (feks. ICA's egen)
3-4 dl. kremfløte
Bredbåndspasta
Grønn pesto
Foccahiabrød
Salat
Frisk basilikum

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfileten opp i store biter. Mariner kyllingen i olje og hvitløk mens du fikser grønnsakene.
Skjær grønnsakene opp i strimler Stek grønnsakene så de blir myke og gylne og la dem renne godt av på kjøkkenpapir.
Klipp baconet opp i små biter og sprøstek baconet. La renne av på kjøkkenpapir.
Legg valnøttene i en pose og knus dem med et kjevle.
Legg grønnsakene i bunnen av en stor ildfast form eller liten langpanne. Legg kyllingbitene oppå. Dryss litt salt og pepper over.
Strø over bacon og valnøtter. Så blander du pesto og fløte så det blir en passe tykk konsistens og heller over retten.
Rasp parmesanosten og strø på toppen.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server med bredbåndspasta , grønn pesto , foccahiabrød og salat (og gjerne frisk basilikum om du har) .

Sendt inn av Kirsti Heng

Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her