Anne B. Ragdes kyllingform

Ingredienser
7 kyllingfileter
2-3 ts. garlic paste eller noen finhakka hvitløksbåter
4-5 ss. olje
salt og pepper
4 paprika (gul, rød og grønn)
1 stor løk
1 purreløk
1 rød løk
1 pakke bacon
1 pakke valnøtter
1 stick parmesan ost
2 glass rød pesto (feks. ICA's egen)
3-4 dl. kremfløte
Bredbåndspasta
Grønn pesto
Foccahiabrød
Salat
Frisk basilikum

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfileten opp i store biter. Mariner kyllingen i olje og hvitløk mens du fikser grønnsakene.
Skjær grønnsakene opp i strimler Stek grønnsakene så de blir myke og gylne og la dem renne godt av på kjøkkenpapir.
Klipp baconet opp i små biter og sprøstek baconet. La renne av på kjøkkenpapir.
Legg valnøttene i en pose og knus dem med et kjevle.
Legg grønnsakene i bunnen av en stor ildfast form eller liten langpanne. Legg kyllingbitene oppå. Dryss litt salt og pepper over.
Strø over bacon og valnøtter. Så blander du pesto og fløte så det blir en passe tykk konsistens og heller over retten.
Rasp parmesanosten og strø på toppen.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server med bredbåndspasta , grønn pesto , foccahiabrød og salat (og gjerne frisk basilikum om du har) .

Sendt inn av Kirsti Heng

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her