Avokadokrem med rogn og reker

Ingredienser
1 moden avokado
1 ss sitronsaft
1/2 dl cremefraiche
100 g rogn + litt til garnityr
1 fedd hvitløk, finhakket
et par dråper tabascosauce
et par dråper worcestershiresauce
1 krm kajennepepper
ev ørlite sukker
ca 100 g rensede reker
friske sjampinjonger
smør til steking
gressløk, finsnittet

Fremgangsmåte

Del avokado på langs og ta ut kjøttet. Tilsett lit sitronsaft. Tilsett cremefraiche og mos med en gaffel. Smak til med hvitløk, tabasco, worcesters, k.pepper og sukker.
Rør inn ca 100 g rogn. Del sopp i skiver og surr i litt smør i en stekepanne. Reker og gressløk tilsettes i pannen rett før servering.
Anrett avokadokrem på tallerken, fordel reker og sjamp over og legg på litt rogn på toppen. Server med ristet brød.

-Avokadokremen kan også legges på små skiver med brød som en liten snacks eller forrett.
-Tartar med kaviar, løkringer og grovbrød.
-Salat med majones, kaviar og reker, smakt til med litt sitron, servert med toast som forrett.
-Kaviar blandet med hakket løk og rømme, servert med toast.
-Små pannekaker servert med kaviar, litt finhakket gressløk.
-Liten toast med litt rømme, kaviar og finsnittet rødløk.
-Liten stilk stilkselleri med kaviar.
-Røkelaks på toast tippet med kaviar.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her