Avokadokrem med rogn og reker

Ingredienser
1 moden avokado
1 ss sitronsaft
1/2 dl cremefraiche
100 g rogn + litt til garnityr
1 fedd hvitløk, finhakket
et par dråper tabascosauce
et par dråper worcestershiresauce
1 krm kajennepepper
ev ørlite sukker
ca 100 g rensede reker
friske sjampinjonger
smør til steking
gressløk, finsnittet

Fremgangsmåte

Del avokado på langs og ta ut kjøttet. Tilsett lit sitronsaft. Tilsett cremefraiche og mos med en gaffel. Smak til med hvitløk, tabasco, worcesters, k.pepper og sukker.
Rør inn ca 100 g rogn. Del sopp i skiver og surr i litt smør i en stekepanne. Reker og gressløk tilsettes i pannen rett før servering.
Anrett avokadokrem på tallerken, fordel reker og sjamp over og legg på litt rogn på toppen. Server med ristet brød.

-Avokadokremen kan også legges på små skiver med brød som en liten snacks eller forrett.
-Tartar med kaviar, løkringer og grovbrød.
-Salat med majones, kaviar og reker, smakt til med litt sitron, servert med toast som forrett.
-Kaviar blandet med hakket løk og rømme, servert med toast.
-Små pannekaker servert med kaviar, litt finhakket gressløk.
-Liten toast med litt rømme, kaviar og finsnittet rødløk.
-Liten stilk stilkselleri med kaviar.
-Røkelaks på toast tippet med kaviar.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her