Baccalao Belvedere

Fremgangsmåte

Trekk klippfisken i kort tid og sett til avkjøling. Sil av fiskekraften og ta vare på denne. Rens fisken for skinn og ben, forsøk å la det bli store fiskebiter.

Rens potet og løk. Del opp poteten i store kiver, ca. 1 cm. tykke. Del løken i skiver. Legg panskpepperet i beholder eller klede og plasser dette i bunnen av en stor kasserolle. Fordel en tredjedel av poteten i bunnen av kjelen. Gjør likeledes med løk og fiskekjøtt. Repeter lagvis legging inntil all potet, løk og fisk er benyttet.

Legg tomatpuré på toppen og hell over oljen. Hell så over fiskekraften inntil oljen og kraften til sammen dekker halvparten av poteten, løken og fisken.

Kok opp på middels varme og kok inntil potetene er møre. Ikke rør i gryten, men roter kraftig slik at innholdet ikke brenner seg til bunnen. Mot slutten av kokingen strimles paprikaen opp i lange strimler og legges øverst i gryten for varming. Retten serveres med grove rundstykker.

Se våre andre oppskrifter med klippfisk  

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.  

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig  

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Magne Johannessen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her