Bacon and eggs som i England
Foto: OksanaKiian

Bacon and eggs som i England

Engelskmennene elsker egg og bacon. Her den enkle oppskriften på hvordan de lager det.

Fremgangsmåte

  1. Varm stekepannen langsomt. Den må ikke være for varm.
  2. Legg baconskivene i pannen. Stek dem gylne, men ikke for sprø, på begge sider. Du får best resultat hvis du stadig vender på baconskivene. Ta baconskivene ut og legg dem på en varm tallerken.
  3. Slå eggene opp i baconfettet i pannen, skru varmen litt opp og la eggehvitene akkurat bli stiv.
  4. Flytt så straks eggene over på bacon-tallerkenen. Blir de liggende for lenge i pannen stivner også plommene og hvitene blir seige.

Tips:
Bacon og egg serveres også som bacon og scrambled eggs, dvs eggerøre.

I dette tilfellet pisker du først eggene og tilsetter evt 1 ss kaldt vann før du har dem i baconfettet i pannen.

Vend og flytt på eggemassen etter hvert som den blir stiv. Eggerøren serveres helst en anelse fuktig og blank på overflaten.

Her finner du mange forslag til hva du kan lage til frokost

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her