Bagels er enkle å lage
Foto: Lisa Westgaard

Bagels er enkle å lage

Bagels er enkelt å lage og smaker utrolig godt. De må kokes før de stekes. Du kan koke de i en kjele med vann. Har du dampfunksjonen på ovnen din kan du bruke den. Uansett har du noe å glede deg til.

Fremgangsmåte

Stekes ved 225°C i ca. 20 minutter.

Smuldre gjæren i bakebolle og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup (sukker) og salt. Bland inn det meste av melet til deigen "slipper" bollen. Dekk bakebollen  med plast og la deigen stå i kjøleskapet 10-12 timer.

Elt deigen om. Del deigen i 12 emner som trilles til rund ring. Klem et hull i hver runding med tommelfingeren. Stikk pekefingeren inn i hullet og sving emnet slik at det utvider seg til en sirkel, nesten som en stor smultring. Legg bagels-ringene på bakeplaten med bakepapir under og la dem etterheve ca. 15 minutter.

Kok opp vann tilsatt sukker i en vid kjele. Legg i 3-4 bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, snu dem og la bagelsene trekke i kokevannet 2-3 minutter. Legg dem tilbake på bakeplaten, dryss evt. på valmuefrø, sesamfrø eller lignende og stek dem.

Bagels er fint å fryse ned. De blir faktisk ekstra lette og fine etter frysing hvis de varmes sakte opp f.eks. i en panne med lokk.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her