Bánh mì - vietnamesisk baguette

Bánh mì - vietnamesisk baguette

Restene av grillmaten blir verdens beste baguette! Med grillet svinekjøtt, fyldig pâté,  syltede grønnsaker, friske urter og chilimajones er det lett å bli hekta på denne deilige og smaksrike baguetten fra Vietnam.

Fremgangsmåte

Kutt gulrøttene og rettich "jullienne" (lange tynne staver) ved hjelp av en mandolin eller skarp kokkekniv. Bruker du reddik kan disse skjæres i syltynne skiver.

Lag hurtigsyltede grønnsaker ved å løse opp 0,5 dl sukker i 0,5dl kokende vann. Tilsett eddiken, i gulrøtter og rettich, rør om og ha i 0,5 dl iskaldt vann. Ha grønnsakene i kjøleskapet til de skal brukes.

Lag chilimajones ved å blande siracha og majones i en liten bolle.

Del baguettene på langs, skjær nakekotellettene i tynne strimler. Ha sirachamajones på den ene siden og pâté på den andre. Ha i skiver av nakkekottelet, hurtigsyltede grønnskaer, frisk koriander og mynte.

Tips:
Firdobble oppskriften på hurtigsyltede grønnsaker og ha over i sterilisert glass, så har du deilige syltede grønnsaker som frisker om salater og sandwicher på lur. Kan oppbevares i kjøleskapet i en måned.

Du kan selvfølgelig benytte andre kjøttstykker av svin, storfe eller kylling til den oppskriften, men unngå de magreste av kjøttstykkene.

 Her finner du flere deilige vietnamesiske oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen