Basturøkt lammelår fra Bortistu med rotgrønnsaker i pepperotbuljong

Fremgangsmåte

Lammelåret brunes godt og legges i en langpanne. Tilsett smøret i pannen
sammen med rosmarin, sitron og løk. Hell dette over låret og gni inn
sammen med salt og pepper. Stekes ved 120 grader i ca. 2 timer. Bruk
kjernetemperatur og ta ut ved 60 grader. La hvile i minimum 20 minutter.

Grønnsakene og potetene kuttes i grove skiver og kokes sammen med
pepperrot i 20 minutter i lammekraften. Smakes til med salt og pepper.

Skjær kjøttet fra beinet og servér med grønnsakene og buljongen.

Dette er en lettere utgave av den tunge lammesteika med fløtepoteter; et måltid man føler seg opplagt av og som har masse smak.

Sendt inn av KSL Matmerk

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen