Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper
Foto: Mats Widén

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

Fremgangsmåte

Blåbærsuppe:
Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.

Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.

Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.

Gi deretter suppen et raskt oppkok.

Kan serveres både varm og kald.

Bringebæris:
Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.

Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.

Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.

Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.

Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).

Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.

Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.

Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.

Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.

Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.

Marengstopper:
Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.

Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.

Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.

Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.

Servering:
Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.

Sendt inn av Ruth Helen Eriksen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her