Blåbærterte
Foto: Veslemøy Vråskar

Blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten signert mesterkonditor Pascal Dupuy. Oppskriften klarer du også.

Fremgangsmåte

  1. Mørdeig:
  2. Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.
  3. Rør så inn eggeplommer og fløte.
  4. La deigen stå et døgn i kjøleskap.
  5. Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
  6. Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
  7. Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
  8. Vaniljekrem:
  9. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.
  10. Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
  11. Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
  12. Til servering:
  13. Fyll terteskallet med vaniljekrem. Fyll deretter opp med friske blåbær.
  14. Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).

Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.

Se alt det gode du kan bruke blåbær i

Les mer om denne boken her

Se alt det gode du kan bruke tyttebær i

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Pascal Dupuy

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her