Rør så inn eggeplommer og fløte.
La deigen stå et døgn i kjøleskap.
Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).
Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Se alt det gode du kan bruke tyttebær i
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev