Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce) (Italia)

Fremgangsmåte

Tørk filetene godt i et klede eller i kjøkkenpapir. Et godt resultat er i høy grad avhengig av at filetene er helt tørre.

Gjør i stand blåskjellene og ha dem i vann som er tilsatt skrellet løk som er delt i fire, laurbærblad og et par stilker persille. Kok dem noen minutter under lokk på sterk varme slik at alle åpner seg. Ryst gryten av og til under kokingen. Kast skjell som ikke åpner seg, ta de brukbare ut av skjellene og fjern strengen etc. Press dem tørre.

Skjær fiskefiletene i strimler på 2 ½ cm tykkelse og vend disse samt blåskjellene og rekene i mel. Friter fiskestykkene i varm olivenolje i 3-4 minutter, alt etter tykkelse og sort. Blåskjell og reker krever vesentlig mindre tid - de blir gylne og ferdige på noen få øyeblikk. Skru varmen opp slik at temperaturen i oljen ikke synker.

Ta de ferdige stykkene opp med hullsleiv etter hvert og legg dem på fettsugende papir. Dryss salt på.

Retten bør helst spises straks, men man kan holde den varm på svakeste varme i stekeovnen om nødvendig. Server med sitronbåter til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her