Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce) (Italia)

Fremgangsmåte

Tørk filetene godt i et klede eller i kjøkkenpapir. Et godt resultat er i høy grad avhengig av at filetene er helt tørre.

Gjør i stand blåskjellene og ha dem i vann som er tilsatt skrellet løk som er delt i fire, laurbærblad og et par stilker persille. Kok dem noen minutter under lokk på sterk varme slik at alle åpner seg. Ryst gryten av og til under kokingen. Kast skjell som ikke åpner seg, ta de brukbare ut av skjellene og fjern strengen etc. Press dem tørre.

Skjær fiskefiletene i strimler på 2 ½ cm tykkelse og vend disse samt blåskjellene og rekene i mel. Friter fiskestykkene i varm olivenolje i 3-4 minutter, alt etter tykkelse og sort. Blåskjell og reker krever vesentlig mindre tid - de blir gylne og ferdige på noen få øyeblikk. Skru varmen opp slik at temperaturen i oljen ikke synker.

Ta de ferdige stykkene opp med hullsleiv etter hvert og legg dem på fettsugende papir. Dryss salt på.

Retten bør helst spises straks, men man kan holde den varm på svakeste varme i stekeovnen om nødvendig. Server med sitronbåter til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå
+
Ukens vin

Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå

Den er i tillegg superseriøs og svært lagringsdyktig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021
+
Klubb

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021

Særlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen
Dagens rett
Kylling-wrap

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen

Den er også perfekt om du bare har deg selv å tenke på i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos
Dagens rett
Smørbrød med urtemarinerte reker

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Har du ikke rester, kan du fint bruke fryste reker. Eller annen sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene
+
Tester
Test av øl i basis, BU og TU januar 2022

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene

For det er virkelig mye å glede seg til. Noen av ølene vil få deg til å ønske peiskos året rundt, mens andre får deg til å lengte etter sommer og sol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her