Blåskjell med fløte- og karrisaus

Ingredienser
1 kg friske blåskjell
1 ss smør
½ løk, finhakket
1 ts karri
½ ts frisk timian eller 1 knivsodd tørket
1 laurbærblad
1 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
kvernet hvit pepper
hakket persille

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor gryte og fres løk og karri til karriduften kommer godt frem. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem.

Start med den mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.

Tilsett laurbærblad, timian og hvitvin sammen med blåskjellene. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4?5 minutter.

Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg.

Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme.

Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak om den trenger mer karri.

Smak til med pepper og bland skjellene i sausen. Dryss hakket persille over.

Server blåskjellene i den gode sausen med landbrød eller baguette til.

Tips: Det er godt å blande små terninger av syrlig eple i sausen like før servering.

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her