Blåskjell med fløte- og karrisaus

Ingredienser
1 kg friske blåskjell
1 ss smør
½ løk, finhakket
1 ts karri
½ ts frisk timian eller 1 knivsodd tørket
1 laurbærblad
1 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
kvernet hvit pepper
hakket persille

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor gryte og fres løk og karri til karriduften kommer godt frem. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem.

Start med den mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.

Tilsett laurbærblad, timian og hvitvin sammen med blåskjellene. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4?5 minutter.

Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg.

Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme.

Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak om den trenger mer karri.

Smak til med pepper og bland skjellene i sausen. Dryss hakket persille over.

Server blåskjellene i den gode sausen med landbrød eller baguette til.

Tips: Det er godt å blande små terninger av syrlig eple i sausen like før servering.

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal fråtse i vannmelon - også til lunsj eller middag
Dagens rett

Det er nå du skal fråtse i vannmelon - også til lunsj eller middag

La deg friste av denne deilige sommersalaten til middag i dag - enkel å lage er den også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her