Blåskjell som fyller magen
Foto: Ringnes

Blåskjell som fyller magen

Her får du en blåskjellrett som du absolutt blir mett av. Du skal blant annet gi skjellene følge av bacon.

Fremgangsmåte

Kok opp vann i en liten kjele. Dypp tomatene oppi i 20 sekunder. Overfør til kaldt vann. Fjern så skinnet. Del opp, ta ut frøene og skjær i terninger.

Varm olje i en kjele som rommer blåskjellmengden.

Fres baconterningene til de blir lett gylne. Skru ned varmen litt og fres løk, hvitløk og sjampinjongterninger til mykt men uten at det tar farge. Tilsett tomatene og krydderet og fres litt til.

Deretter hvitvin. Kok inn til væsken er fordampet. Skru opp varmen. Legg en rist i bunnen av kjelen og hell blåskjellene over. Legg på lokk og rist kjelen når det har gått et minutt eller to.

Etter ytterligere ett-to minutter er blåskjellene klare. Avkjøl litt før de tas ut av kjelen. Sett til side og hold varm.

Hell kraften over i en liten kjele. Prøv å unngå å få med evt. sand som ligger i bunnen av den store kjelen. Kok opp og tilsett spinat og deretter fløte.

La koke litt til suppen tykner. Fordel den i dype tallerkener og server blåskjellene ved siden av.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her