Blomkål - og potetsuppe
Foto: jenifoto

Blomkål - og potetsuppe

Dette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende. Perfekt når økonomien er stram.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge. 
  2. Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
  3. Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm. 
  4. Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
  5. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. 
  6. Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
  7. Rør i osten og la den smelte.
  8. Smak til med salt og pepper. 
  9. Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
  Tips: Denne suppen kan du godt lage helt vegetarisk ved å benytte grønnsakskraft/buljong.

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her