Blomkålsuppe

Ingredienser
1 blomkålhode (700 g)
1,25 l grønnsakbuljong av terning
2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 – 2 eggeplommer
salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens blomkålen og del den i små buketter. Hakk grove stilker og legg dem til side. Rør en jevning av mel og ½ dl vann. Visp sammen eggeplommene og fløte i serveringsskålen. Kok opp buljongen og legg de hakkede blomkålstilkene i.

Kok buljongen kraftig i 15 – 20 minutter. Sil stilkene fra. Kok blomkålbukettene i 4 – 6 minutter i buljongen til de er så vidt møre., men fremdeles sprø innvendig.

Ta blomkålbukettene opp. Smak suppen til og kok den eventuelt noe sammen hvis blomkålsmaken er svak. Krydre med salt og nymalt pepper hvis det trenges.

Rør jevningen i suppen og og kok den deretter i ca. 5 minutter. Sil suppen under visping over egg- fløteblandingen i serveringsterrinen. Rør blomkålbukettene i den kremaktige suppen.

Server den straks, ev. drysset med hakket persille eller gressløk. Suppen må ikke koke etter at den er blandet med eggeplommen, da skiller den seg.

Sendt inn av Linda Ekstrøm

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her