Breiflabb rullet i bacon med senneppotetmos og løkvinaigrette
Foto: Bent Raanes

Breiflabb rullet i bacon med senneppotetmos og løkvinaigrette

Slik har du kanskje aldri tilberedt breiflabb. Det må du absolutt prøve.

Fremgangsmåte

Ta et stykke plastfolie som er lengre enn breiflabbfileten. Legg baconet tett i tett slik at den er like lang som fileten.

Legg fileten på, dryss over salt og pepper. Dekk fileten med basilikumblader og rull alt inn i baconet.

Stek fileten litt på en steikepanne. Ha den i ovnen ved 200 grader i ca 10-12 min. alt etter størrelsen på fileten.

Senneppotetmos:
Skrell og kok potetene i usaltet vann til de begynner å gå i stykker. Sil av vannet og tilsett litt fløte samt et par spiseskjeer grov sennep (Dijon for sterk smak og Idun for sødme). Mos alt.

Rett før servering smakes den til med salt, pepper og litt smør.

NB! Ikke ha salt i før helt til slutt ellers kan mosen lett bli seig.

Løkvinaigrette:
Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen og smak til med salt og pepper.

Anrett breiflabben på tallerken samen med potetmosen, gulrot, løk og spinat.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her