Bringebærsuksess
Foto: Bent Raanes

Bringebærsuksess

Denne terten blir en suksess enten det er til barnas bursdag eller ved siden av en god kopp kaffe.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.
  4. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret stivt. Ha så i resten av sukkeret og pisk dette til du får en glatt og skinnende marengs.
  5. Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i en 25 cms rund form, og la bunnen steke i 20-30 minutter.
  6. Avkjøl bunnen.
  7. Eggekrem:
  8. Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang (vaniljesukker) i en kjele. Varm opp dette ved medium varme til sukkeret løses opp.
  9. Forhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader, begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.
  10. Når kremen koker, rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.
  11. Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.
  12. Sett kaldt. Gjerne natten over.
  13. Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølte eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens. Den smelter på tungen.
  14. Servering:
  15. Ha kremen over kakebunnen og sett kaken kjølig. Før servering legger du bringebær på.

TIPS: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut, bruker du stavmikser på den og du får antakeligvis reddet din krem.

TIPS2: Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnete kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn.

Her finner du oppskrifter på flere deilige terter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her