Brun kraft
Foto: Alf Børjesson

Brun kraft

Ofte bruker vi buljongpulver eller terninger. Egenkokt kraft er noe helt spesielt. Her får du smaker og fylden. Lag en stor porsjon og frys ned.

Fremgangsmåte

  1. Gir ca 2½ liter kraft
  2. Del beina i mindre stykker og brun de i stekepanne eller i stekeovn på 250 grader i ca. 20 minutter.
  3. Ta bena over i en stor kjele, fyll på kaldt vann og la det koke opp. Fjern skummet underveis med en hullsleiv.
  4. Tilsett grønnsaker og krydder og la det hele småkoke i 4-5 timer. Kraften siles og settes til avkjøling uten lokk. Når kraften er kald fjernes fettlokket.

Kraft kan fryses i f.eks melkekartonger, isterningposer el. Holdbarhet 3-4 mnd.

Tips: Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.

Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her