Budapestkake

Ingredienser
2 dl eggehvite (ca. 6 stk)
270 g sukker (3 dl)
100g hasselnøttkjerner
60 g hvetemel (1 dl)
3 ss kakao
50 - 100 g mandelspon
eller ca. 75 g dajmkuler

Fyll:
3 dl fløte
1 boks aprikoser
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

2 dl eggehvite (ca. 6 stk)
270 g sukker (3 dl)
100g hasselnøttkjerner
60 g hvetemel (1 dl)
3 ss kakao
50 - 100 g mandelspon
eller ca. 75 g dajmkuler

Fyll:
3 dl fløte
1 boks aprikoser
50 g kokesjokolade

Visp eggehvitene stive - litt sukker til å begynne med - resten i mot slutten. Hakk nøttekjernene fint og bland dem i eggehvitemassen sammen med hvetemel og kakao. Kle en langpanne (30 x40)med bakepapir og smør godt. Hell massen i langpannen og dryss med mandler på toppen. Stekes i 15-20 minutter 175 grader. Midterste rille.

Pisk kremfløten stiv. Vend inn grovhakkede aprikoser (ferskener) og sjokoladebiter. Hvelv ruladen over på et stykke bakepapir. Ta av papiret som ble brukt under steking. Fordel aprikoskremen over kakebunnen. Bruk så bakepapiret til å rulle hele kaken sammen, men ikke for stramt. Fordi ruladen er laget av marengs, er det naturlig at den vil sprekke noe i overflaten. Pakk kaken inn i bakepapiret og oppbevar kjølig til servering. Kaken bør serveres samme dag, ellers kan marengsen bli myk og seig.

Sendt inn av May Liss Røste

Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her