Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw
Foto: Mette Randem

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Fiskekaker er lettere å lage enn du tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med coleslaw av hjemmelagde fiskekaker og som her.

Fremgangsmåte

Her finner du oppskriften på hjemmelagde fiskekaker 
 
Hamburgerbrød:
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.

Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.

Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.

Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.

Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.

Coleslaw:
Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.

Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.

Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.

Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.

Flere gode sandwicher, burgere og wraps finner du her

Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.

Lær å lage fiskematen selv her

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen