Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat
Foto: Thor Brødreskift

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat

Fremgangsmåte

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk:
Fisken deles i porsjonsstykker à 100 g og settes i stekeovn ved 185 grader i ca 2-3 minutter. Ta ut fisken og legg en skive ost (25 g) på toppen av fisken og gratiner under grillelement til osten er gylden.
Jordnøttsaus:
Banansjalottløk, hvitløk og hakkede jordnøtter freses i kjele sammen med litt jordnøttolje. Hvitvin helles på og reduseres (kokes inn).

Kyllingkraft og fløte småkokes i 10 minutter, sil og smak til med jordnøttolje, salt, pepper og sitron. Skum opp med stavmikser rett før servering.

Kremete morkler:
Løk og morkler freses i kjele sammen med smør.
Kyllingkraft reduseres (kokes inn). Ha i fløte Smak til med salt, pepper og sitron.
Snitt en snacktomat i bunnen og friter den i olje.
Løft op skinnet rundt stilken, og behold dette på. Resten tas av..

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi LysverketVinforslag ved Frode Espedal,vinkelner Bølgen & Moi Lysverket

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her