Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat
Foto: Thor Brødreskift

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat

Fremgangsmåte

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk:
Fisken deles i porsjonsstykker à 100 g og settes i stekeovn ved 185 grader i ca 2-3 minutter. Ta ut fisken og legg en skive ost (25 g) på toppen av fisken og gratiner under grillelement til osten er gylden.
Jordnøttsaus:
Banansjalottløk, hvitløk og hakkede jordnøtter freses i kjele sammen med litt jordnøttolje. Hvitvin helles på og reduseres (kokes inn).

Kyllingkraft og fløte småkokes i 10 minutter, sil og smak til med jordnøttolje, salt, pepper og sitron. Skum opp med stavmikser rett før servering.

Kremete morkler:
Løk og morkler freses i kjele sammen med smør.
Kyllingkraft reduseres (kokes inn). Ha i fløte Smak til med salt, pepper og sitron.
Snitt en snacktomat i bunnen og friter den i olje.
Løft op skinnet rundt stilken, og behold dette på. Resten tas av..

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi LysverketVinforslag ved Frode Espedal,vinkelner Bølgen & Moi Lysverket

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her