Chilenske kyllingspidd
Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

Chilenske kyllingspidd

Fremgangsmåte

Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer eller (helst) natten over.

Træ kjøttet på spidd, pensle med olje og stek spiddene over trekullgrill eller i en grillpanne til kjøttet er gjennomstekt, ca. 2-3 minutter på hver side. Drypp marinaden over kjøttet et par ganger under steking.

Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca. 3 cm tykt lag utover et flatt fat eller en fjel og skjær ut sirkler eller snipper.

Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.

Visp sammen alt til pebren, som er en typisk chilensk saus. Servér kjøttet på polentaen, eventuelt drysset med resten av granateplekjernene. Hell pebresausen rundt. En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller friséesalat, med litt av pebren over, er friskt tilbehør.

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 59.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her