Chili Delight
Foto: Ewa Jacobsson

Chili Delight

Denne oppskriften gir en mild chilismak. Ta gjerne ½ ts ekstra med chili om man ønsker en sterkere ettersmak av chili.

Fremgangsmåte

375 gram av sjokoladen smeltes i vannbad til ca. 45-47 grader. 125 gram av sjokoladen raspes til bruk ved temperering.

Ta den smeltede sjokoladen av varmekilden, og rør inn den raspede sjokoladen, litt etter litt slik at den til slutt får en temperatur på rundt 27 grader.

Da kan den varmes sakte opp igjen i mikrobølgeovn på lav varme, i intervaller à ½ minutt, hvor man rører innimellom hvert intervall, til sjokoladen har en temperatur på 32-33 grader for best resultat.

Fyll sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt den (eller legg den med spiseskje) på et brett med silikonmatte/bakepapir.

Bank brettet lett i bordet etter hver rad med sprøytet sjokolade, slik at sjokoladen legger ses til jevne fine pletter, og strø på kjerneblandingen. Kjernene ristes lett i ovn eller på panne til pinjekjernene er blitt lett gylne. Husk å avkjøle før de strøs på de smeltede sjokoladeplettene!

Plettene settes ca. 5 minutter i kjøleskap til herding, før de er klar til servering.

Denne oppskriften gir en mild chilismak. Ta gjerne ½ ts ekstra med chili om man ønsker en sterkere ettersmak av chili.
 
 
 

Sendt inn av Camilla Nielsen, Northern Delight

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her