Chocolate Devil’s Food Cake
Apéritif

Chocolate Devil’s Food Cake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør to former med en diameter på 22 cm. Alternativt to små brownieformer, eller en stor går også.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til kremete. Tilsett eggene, ett av gangen, og forsett piskingen, men ikke like kraftig. Pass på at alt blir godt blandet.

Bland kaffe og melk. Blant kakaopulver, mel, salt og bakepulver i en bolle. Ha halvparten av de tørre ingrediensene i smørmiksen, tilsett så kaffe og melk, bland godt. Til slutt har du i resten av melblandingen.

Fordel deigen på de to formene.
Glatt ut og sett midt i ovnen. Hvis det bare er plass til en form, stek i to runder. Det tar ca 25 minutter. Bruk en trepinne til å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smelt den hakkete sjokoladen med vann (melk eller fløte) i vannbad (en glassbolle oppi en kjele med litt kokende vann). Rør til jevn krem. Ta bollen ut av vannbadet.   

Del smøret i små biter og pisk dem inn i sjokoladen en etter en til en jevn og myk sjokoladekrem (ganache). Avkjøl til den kan smøres utover kaken uten at den renner, men den skal heller ikke være for fast. Det tar 30-40 minutter.

Pynt:
Ta kakebunnene ut av formene og legg en av dem på et kakefat. Smør krem tykt over. Legg den andre oppå og fordel resten av kremen oppå og på sidene. Det skal være litt «røft».

Hvis du ønsker flere lag, kan du dele hver bunn i to. Det kan være litt vanskelig, men bruk en stor bredbladet kniv. Da må du smøre litt tynnere lag med glasur på hvert lag.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her