Chocolate tarte (sjokoladeterte)
Foto: Alf Börjesson

Chocolate tarte (sjokoladeterte)

Fremgangsmåte

Rør smør og melis mykt i en matprosessor og tilsett de andre ingrediensene. Elt deigen sammen og sett den kjølig ca. ½ time.

Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv. Løft leiven forsiktig over en paiform, 26 cm i diameter, og kle den.

Skjær til kanten og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt ½ time før steking. Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter eller til bunnen er gyllen. Avkjøl paibunnen.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den ved svak varme. Pisk eggene lett sammen.

Kok opp crème fraîche, melk og vaniljesukker og hell det i en tynn stråle under omrøring i eggene. Rør inn smeltet sjokolade til slutt.

Hell forsiktig fyllet i paiskallet og sett formen inn på nederste rille i stekeovn som er forvarmet til 200 grader. Skru av ovnen straks paien er satt inn og la paien stivne på ettervarmen i ca. 1 time.

Server sjokoladeterten sammen med pisket krem.

Oppskrifter på lekre kaker

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her