Ciabatta i dampovn

Ciabatta i dampovn

Det tar litt tid å lage disse cibattene for deigen må heve. Mens du venter kan du gjøre andre ting.

Fremgangsmåte

Dag 1:
Hell vann, melk og gjær i en stor bolle, og la blandingen stå i 5 minutter. Tilsett deretter sukker og rør om.

Bland inn melet til en løs røre. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og la røren heve i 10-12 timer eller over natten. 

Dag 2:
Hell vann og gjær i en bolle, og la blandingen stå i 5 minutter før du rører om. Tilsett deretter olivenolje og gjærblandingen fra dag 1, og bland det godt. 

Rør inn mel og salt til en våt, klebrig deig. Elt deigen i 5 minutter. Etterhvert vil deigen få mer spenst og samle seg i midten av bollen, men den vil fortsatt være for løs til å kna med hendene. 

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller en tallerken, og la den heve til tredobbel størrelse og er full av luftbobler (ca. 3 timer). Du skal ikke slå deigen sammen. Strø godt med mel på to stekebrett, og ha ekstra mel i nærheten til hendene. 

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent* damp. 

Del deigen i to med en deigskrape mens den ligger i bakebollen. Form den første deigen til et rektangel som er ca. 30 cm langt. Ha godt med mel på hendene mens du drar i deigen. La fingrene gli langs sidene av brødet, og dytt kantene av deigen forsiktig inn på undersiden. Gjenta med den andre delen av deigen. 

La brødene heve utildekket i 20 minutter. De vil vokse både i bredden og høyden. 

Stek brødene i forvarmet ovn på 180 °C med 25 prosent* damp i 15 minutter. Slå deretter av dampen, og stek videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen når 96-97 °C. Når de er ferdige lyder det hult hvis du banker lett på undersiden. 

Legg brødene til avkjøling på bakeristen. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

4
4/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen