Ciabatta i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Ciabatta i dampovn

Det tar litt tid å lage disse cibattene for deigen må heve. Mens du venter kan du gjøre andre ting.

Fremgangsmåte

Dag 1:
Hell vann, melk og gjær i en stor bolle, og la blandingen stå i 5 minutter. Tilsett deretter sukker og rør om.

Bland inn melet til en løs røre. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og la røren heve i 10-12 timer eller over natten. 

Dag 2:
Hell vann og gjær i en bolle, og la blandingen stå i 5 minutter før du rører om. Tilsett deretter olivenolje og gjærblandingen fra dag 1, og bland det godt. 

Rør inn mel og salt til en våt, klebrig deig. Elt deigen i 5 minutter. Etterhvert vil deigen få mer spenst og samle seg i midten av bollen, men den vil fortsatt være for løs til å kna med hendene. 

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller en tallerken, og la den heve til tredobbel størrelse og er full av luftbobler (ca. 3 timer). Du skal ikke slå deigen sammen. Strø godt med mel på to stekebrett, og ha ekstra mel i nærheten til hendene. 

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent* damp. 

Del deigen i to med en deigskrape mens den ligger i bakebollen. Form den første deigen til et rektangel som er ca. 30 cm langt. Ha godt med mel på hendene mens du drar i deigen. La fingrene gli langs sidene av brødet, og dytt kantene av deigen forsiktig inn på undersiden. Gjenta med den andre delen av deigen. 

La brødene heve utildekket i 20 minutter. De vil vokse både i bredden og høyden. 

Stek brødene i forvarmet ovn på 180 °C med 25 prosent* damp i 15 minutter. Slå deretter av dampen, og stek videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen når 96-97 °C. Når de er ferdige lyder det hult hvis du banker lett på undersiden. 

Legg brødene til avkjøling på bakeristen. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her