Kveite er en av de meste eksklusive og anvendelige fiskesortene fra norske farvann. Den tåler mye smak, og et italienskinspirert følge som i denne oppskriften er intet unntak.
Flere lekre kveiteretter finner du her
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus

Fremgangsmåte
Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.
Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.
Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.
Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.
Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter
Flere deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
96 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG