Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes) (USA)

Fremgangsmåte

Trim kjøttet fint og skjær et par snitt med en skarp kniv i fettkanten. Krydre godt med salt og pepper og legg kjøttet på en grillstekepanne eller på en rist over ovnspannen. Stek det i forholdsvis svak varme på pannen i 30-35 minutter til sammen for begge sider eller i 40-45 minutter ved 175 C i stekeovnen. Glem ikke å snu kjøttet. Ha i litt vann eller kraft i stekepannen, eller ovnspannen og kok opp sjyen, som kan serveres til kjøttet.

Skrell løkene og kok dem i 5 minutter i lettsaltet vann. La dem dryppe godt av seg, press dem forsiktig tørre og brun dem i smør i pannen til de er jevnt gylne.

Skrell potetene og skjær dem over én gang på tvers. Kok dem 10 minutter i lettsaltet vann. Ta dem opp og press dem forsiktig tørre i et klede. Legg dem med snittflaten ned på et stykke smurt aluminiumsfolie på stekeplate eller ildfast form. Pensle potetene med olje, dryss litt salt på dem og la dem stå ca 20 minutter i stekeovnen på 225 C. Legg en tykk skive ost over hver halve potet, skru varmen litt ned og la oste-potetene bake ferdig i ytterligere ca 10 minutter. Da er osten smeltet og begynner å bli gyllen i fargen. Osten må ikke bli brun. Server retten straks gjerne med salat av grønn pepper og tomater.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen
Dagens rett
Squash-tortillas med avocado- og mango-salsa

Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen

Hjemmelagede squash-tortillas er enkelt, utrolig godt, og vil ta hverdagsmiddagen til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her