Meksikanske carnitas
Apéritif

Meksikanske carnitas

Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.

Fremgangsmåte

Tørk bogsteken med tørkepapir. Bland krydderet sammen i en liten skål, og krydre bogsteken godt med krydderblandingen. 

Ha løk og hvitløk i en støpejernsgryte og plasser bogsteken oppå. Ha i øl, eplecidereddik, appelsin- og limejuice, og sukker. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til nest laveste nivå, ha på lokk og kok i 4-6 timer til kjøttet faller fra hverandre. Riv kjøttet i små biter med to gafler. 

Skru stekeovnen på 240C med grillelement. 

Ha kokekraften over i en stor stekepanne og reduser til 1/3 volum. Ha kraften over kjøtet og bland godt. Spre kjøttet jevnt over et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen til kjøttet er karamelisert og litt sprøtt. 

Server med maistortillas, salsa, bønner og ris. 

Tips:
Virker kjøttet tørt iløpet av steketiden tilfør væske i form av vann eller øl.

 Slik er det ekte meksikanske kjøkkenet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her