Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes) (USA)

Fremgangsmåte

Trim kjøttet fint og skjær et par snitt med en skarp kniv i fettkanten. Krydre godt med salt og pepper og legg kjøttet på en grillstekepanne eller på en rist over ovnspannen. Stek det i forholdsvis svak varme på pannen i 30-35 minutter til sammen for begge sider eller i 40-45 minutter ved 175 C i stekeovnen. Glem ikke å snu kjøttet. Ha i litt vann eller kraft i stekepannen, eller ovnspannen og kok opp sjyen, som kan serveres til kjøttet.

Skrell løkene og kok dem i 5 minutter i lettsaltet vann. La dem dryppe godt av seg, press dem forsiktig tørre og brun dem i smør i pannen til de er jevnt gylne.

Skrell potetene og skjær dem over én gang på tvers. Kok dem 10 minutter i lettsaltet vann. Ta dem opp og press dem forsiktig tørre i et klede. Legg dem med snittflaten ned på et stykke smurt aluminiumsfolie på stekeplate eller ildfast form. Pensle potetene med olje, dryss litt salt på dem og la dem stå ca 20 minutter i stekeovnen på 225 C. Legg en tykk skive ost over hver halve potet, skru varmen litt ned og la oste-potetene bake ferdig i ytterligere ca 10 minutter. Da er osten smeltet og begynner å bli gyllen i fargen. Osten må ikke bli brun. Server retten straks gjerne med salat av grønn pepper og tomater.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her