Cubano sandwich med svineribbe
Apéritif

Cubano sandwich med svineribbe

Cubano sandwich ble verdenskjent igjennom spillefilmen Chef. Orginalt laget på rester av langtidsstekt svin blir den like god med ribberester. Denne sandwichen er så god at du kommer til å lage ekstra mye ribbe neste år, så du får nok til denne oppskriften og.

Fremgangsmåte

Bland sammen ribbefett, appelsinjuice og skall, limejuice, korianderstilker, myntestilker, hvitløksfedd, oregano og spiskummen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Varm en stekepanne over middels varme og hell blandingen oppi. Stek ribbeskiver og skinkeskiver i blandingen til de har blitt gyllene. Pensle Ciabattaene på innsiden og utsiden med den restrerende ribbefettblandingen.

Smør bunnen av ciabattaene med sennep. Legg på Jarlsbergskiver, ribbeskiver, skinkeskiver, sylteagurk og toppen av ciabattaen. 

Stek i en stekepanne over middels varme. Bruk en tung stekepanne eller gryte til å presse sandwichene ned. Bruk gjerne boksemat eller annet tungt som vekt. Stek i 3 minutter på hver side, til sandwichene er gyllene og osten har smeltet. Server straks. 

Tips:
Disse sandwichene smaker ekstra godt med marinaden av ribbefett, men det er absolutt ikke nødvendig. 

Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her