Dampet makrell med appelsinsaus
Eksportutvalget for fisk

Dampet makrell med appelsinsaus

Makrell er deilig, og med appelsinsaus blir den himmelsk.

Fremgangsmåte

  1. Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.
  2. Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.
  3. Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige.
  4. Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme.
  5. Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig.
  6. Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.

Serveres med kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 248.00 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Basisutvalget
    85 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her