Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus
Foto: Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes

Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus

Fremgangsmåte

Rens og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.

Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en jevn puré.

Skjær opp fisken i fire like stykker. Legg fisken i en liten, smurt form. Riv litt appelsinzest og strø over fisken.

Slå litt vann, kraft eller vin i bunnen. Legg over aluminiumsfolie og la fisken trekke i 5-10 minutter på 180 grader, avhengig av ovn.

Stikk en tynn kniv og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.

Pensle cherrytomater med olje, salt og pepper. Bak sakte i ovn til skinnet sprekker.

Plasser varm fennikelpurè på tallerken og legg fisken oppå. Server med cherrytomater, nykokte poteter og rødvinsaus.

Du kan også servere fisken med andre gode grønnsaker, slik som spinat.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen