Du må prøve bjørnebær- og yoghurtis
Foto: Mari Svenningsen

Du må prøve bjørnebær- og yoghurtis

Dette er virkelig en deilig yoghurtis. Det er bjørnebærene som gjør susen. Du kan lage den selv om du ikke har iskremmaskin.

Fremgangsmåte

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.

Miks yoghurt og bjørnebær i en foodprosessor og bland dette sammen med sukkerlaken.

Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens, heller du isen i former og setter disse i fryseren.

TIPS: Har du ikke iskremmaskin, kan du sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet.
 
TIPS: Legg gjerne hele bjørnebær i formene du skal lage og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.
 
Former:
Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aluminiumsformer som man bruker til sjokoladefondant. Pinnen stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.
 

Du kan også fryse massen ned og ha en kule med is mellom to kjeks.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her