Eddis fine rundstykker

Ingredienser
30 g tørr gjær
12 g salt
50 g meierismør
5 1/2 dl vann (kroppstemperatur)
1000 g siktet hvetemel
1 ts sukker
strykelse (egg, vann og litt salt)
valmuefrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

Bland vann, salt og smør og rør forsiktig slik at smøret deler seg i flere biter. Ha i hvetemel, gjær og sukker. Rør i 10 minutter for hånd, og 5 minutter i maskin.
La deigen hvile i 10 minutter.
Sett rundstykkene til heving etter utbaking.
Når ovene er 250 grader varm, tar du en skarp kniv og snitter rundstykkene med tre små streker skrått på hver side. Sett dem i ovnen og kast et glass vann i bunnen. Sett temperaturen ned til 220 grader og stek i 10-20 minutter.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her