Egg Masala - indisk omelett
Foto: mtreasure

Egg Masala - indisk omelett

Ande Ki Bhurji heter denne retten i Kerala, Sør-India hvor den ofte serveres til frokost, men den smaker fortreffelig både til lunsj og som en lett og rask middag.

Fremgangsmåte

Denne oppskriften kommer fra Kerala i sør. Kokosmelken gjør at denne ellers ganske vanlige retten blir noe spesiell.

Slik lager du kokosmelk:
ved å blande kokos og varmt vann, og kjør det i kjøkkenmaskin. Press ut melken gjennom dørslag eller klede og kast kokosmassen. 

Tips:
Får du tak i fersk kokos, blir smaken på den hjemmelagde kokosmelken ekstra god. 

Du kan selvsagt bruke 1 boks hermetisk kokosmelk i stedet. 

Pisk eggene. Bland egg, kokosmelk og salt.

Varm oljen i en teflongryte og stek løken gyllen.

Ha i sopp, chili og til slutt tomat. La det steke under omrøring til det er ferdig. Tilsett gurkemeie og koriander, malt og frisk.

Hell over eggeblandingen, dekk til og la den stå på svært svak varme til den er fast.

Skjær opp i biter, pynt med frisk koriander og server med naanbrød som du varmer opp i ovnen før servering.

Se våre andre oppskrifter på omelett

Se våre oppskrifter på indisk mat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen