Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat

Vil du kotelettene et skikkelig løft er denne oppskriften med både raita og mangosalsa midt i blinken.

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.
  2. Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet mens du lager tilbehøret.
  3. Raita:
  4. Hakk myntebladene til raitaen grovt og finhakk vårløken.
  5. Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. Mangosalat:
  7. Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver.
  8. Snitt vårløken fint og mynten grovt.
  9. Ha i ruccula og bland det hele sammen.
  10. Press 2 ss limesaft og rør det sammen med oljen.
  11. Smak dressingen til med salt og pepper og ha den over salaten ved servering.
  12. Kotelettene:
  13. Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side.
  14. Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side.
  15. Server kotelettene med mangosalaten, raita, nan- eller pitabrød, og gjerne litt ekstra lime ved siden av.

Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her