Ekte eggekrem  - vaniljekrem
Matprat.no

Ekte eggekrem - vaniljekrem

Hvem kan vel tenke seg rips servert uten vaniljesaus eller eggekrem? Eller hva med skolebrød uten? Uansett hva du kaller sausen, her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med vaniljestangen, fløten og melken. Kok opp under omrøring, ta av platen og la vaniljesmaken trekke godt inn i fløtemelken.
  2. Skill eggeplommene fra hviten og pisk sammen med maisennaen i en varmebestandig bolle. Tilsett litt av den varme fløtemelken og pisk dette inn før du tilsetter ca halvparten av fløtemelken.
  3. Ved å ha i den varme melken litt etter litt hindrer du at eggene stivner.
  4. Ha eggeblandingen over i den resterende fløtemelken i kaserollen og varm opp over middels varme under konstant omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke».
  5. Når kremen har en fløyelsmyk og passe tykk konsistens tar du kjelen av platen og avkjøler kremen raskt ved å sette kjelen i kaldt vann. Rør i kremen innimellom til den er kald og ta ut vaniljestangen.
  6. Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Server ekte eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær, som fyll i boller eller som topping på suksessterte.

Tips: Ikke kast vaniljestangen etter bruk, da den er proppfull av smak enda, skyll bare av den i kaldt vann og tørk den lett før du pakker den inn i plastfilm eller har den i et glass med sukekr for et deilig vaniljesukker.

Du kan eventuelt bytte ut vaniljestangen med 1-2 ts vaniljesukker, og lage kremen med kun helmelk, men reduser da ned til 6 dl melk.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her