Brun smøret til kjøttsausen i varm panne. Ha i kjøttdeig og chilipepper og smuldre kjøttdeigen med en gaffel mens den brunes. Tilsett rosiner og mais og smak blandingen til med salt og pepper.
Lag tomatsausen:
Mos tomater, løk, chilipepper, hvitløk og tomatpuré til en jevn saus i en foodprocessor.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett tomatmosen og la det koke ca. 5 minutter.
Visp sammen egg og fløte i en bolle. Visp inn 1 spiseskje av tomatsausen og hell blandingen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm sausen nesten til kokepunktet. Den må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt.
Bland ca. 1/4 av tomatsausen med kjøttfyllet. Fordel dette på lompene, rull dem sammen og legg dem tett sammen i smurt form.
Hell resten av tomatsausen over lompene, dryss på osten og gratiner retten i stekeovnen.
Dryss over rosmarin ved servering.
Prøv disse oppskriftene på enchilada
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig