Engelsk cottage pie

Ingredienser
1 kg kvernet kjøtt (karbonadedeig eller kjøttdeig)

1 kg poteter

50 g smør

5 –7 dl melk

2 sjalottløk

1/2 liter oksekraft

1 liter kylling- eller kjøttkraft

3 striper bacon

Sopp

2 løk

2 dl rødvin

2 eggeplommer

2–3 fedd hvitløk

1–2 ts worcestershiresaus

Fremgangsmåte

Ha litt olje i en stor kasserolle. Tilsett bacon i terninger, sammen med en finhakket løk og grovhakket sopp. Deretter kjøttdeig og worcestershiresaus.

Bland godt, og brun dette. Tilsett vin og kraft. La putre i en halvtimes tid uten lokk.

Dersom du vil tykne væsken, ha i maisenna rørt ut i litt vann.



Mens gryten putrer, koker du potetene uten skall.

Ha i smør og fløte, og mos dem. Smak til med pepper, og evt. mer salt.

Finhakk sjalottløken og ha i mosen.



Ha kjøttgryten i en ildfast form, og ha potetmosen over, gjerne ved å sprøyte den gjennom en kakesprøyte for å få det ekstra fint.

Bak i ovn et kvarters tid til toppen er sprø.

Ha litt finhakket bladpersille over før du serverer den engelske kjøttdeigklassikeren.

http://dinmat.aftenposten.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/Hjemmelaget/Engelsk-kjøttdeig-klassiker

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her