Engelsk cottage pie

Ingredienser
1 kg kvernet kjøtt (karbonadedeig eller kjøttdeig)

1 kg poteter

50 g smør

5 –7 dl melk

2 sjalottløk

1/2 liter oksekraft

1 liter kylling- eller kjøttkraft

3 striper bacon

Sopp

2 løk

2 dl rødvin

2 eggeplommer

2–3 fedd hvitløk

1–2 ts worcestershiresaus

Fremgangsmåte

Ha litt olje i en stor kasserolle. Tilsett bacon i terninger, sammen med en finhakket løk og grovhakket sopp. Deretter kjøttdeig og worcestershiresaus.

Bland godt, og brun dette. Tilsett vin og kraft. La putre i en halvtimes tid uten lokk.

Dersom du vil tykne væsken, ha i maisenna rørt ut i litt vann.



Mens gryten putrer, koker du potetene uten skall.

Ha i smør og fløte, og mos dem. Smak til med pepper, og evt. mer salt.

Finhakk sjalottløken og ha i mosen.



Ha kjøttgryten i en ildfast form, og ha potetmosen over, gjerne ved å sprøyte den gjennom en kakesprøyte for å få det ekstra fint.

Bak i ovn et kvarters tid til toppen er sprø.

Ha litt finhakket bladpersille over før du serverer den engelske kjøttdeigklassikeren.

http://dinmat.aftenposten.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/Hjemmelaget/Engelsk-kjøttdeig-klassiker

Sendt inn av Even Fossan

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her