Engelsk sjokoladefugde
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Engelsk sjokoladefugde

Den engelske klassikeren fudge, her med sjokolade, er avhengighetsskapende.

Fremgangsmåte

Ha sukker, smør, fløte, melk, sjokolade, kakao og sirup i en tykkbunnet kjele, helst med nonstick belegg. Varm opp blandingen under svak varme og rør med en tre redskap til massen begynner å koke.

Bruk en slikkepott og dra ned alt som ligger på kantene av kjelen.
Stikk et karamelltermometer ned i blandingen og la blandingen stå og koke uten omrøring ved middels varme til termometeret viser ca 114 grader. Dette tar ca 10 til 15 minutter. Det må det ikke røres i gryten mens massen koker inn. Dette har med krystalliseringen av sukkeret å gjøre.

Når massen har nådd 114 grader helles blandingen over i en langpanne. Ikke ta med masse som har samlet seg rundt kantene av kjelen. Tørk av steketermometeret slik at dette blir rent. Stikk det nedi fugdemassen og legg skiver av smør oppå massen og dryss vaniljesukker over. La massen kjøle ned uten omrøring til mellom 50 og 47 grader.

Når massen er kommmer ned til ca 47 grader, skal massen bearbeides med en slikkepott eller lignende til massen er så kald og seig at den flyter meget sakte utover.

Hvis man ønsker å tilsette nøtter eller lignende gjøres dette før fudgen helles i formen. Fudgen overføres til en brødform som er kledd med bakepapir og settes kaldt i noen timer eller natten over. Kuttes i passende terninger.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten
+
Godbiter i pollisten

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten

Mens toppvinene nærmer seg to tusenlapper, er dette konseptet reneste røverkjøpet, og uten at du går glipp av all energien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her