Engelsk sjokoladefugde

Engelsk sjokoladefugde

Den engelske klassikeren fudge, her med sjokolade, er avhengighetsskapende.

Fremgangsmåte

Ha sukker, smør, fløte, melk, sjokolade, kakao og sirup i en tykkbunnet kjele, helst med nonstick belegg. Varm opp blandingen under svak varme og rør med en tre redskap til massen begynner å koke.

Bruk en slikkepott og dra ned alt som ligger på kantene av kjelen.
Stikk et karamelltermometer ned i blandingen og la blandingen stå og koke uten omrøring ved middels varme til termometeret viser ca 114 grader. Dette tar ca 10 til 15 minutter. Det må det ikke røres i gryten mens massen koker inn. Dette har med krystalliseringen av sukkeret å gjøre.

Når massen har nådd 114 grader helles blandingen over i en langpanne. Ikke ta med masse som har samlet seg rundt kantene av kjelen. Tørk av steketermometeret slik at dette blir rent. Stikk det nedi fugdemassen og legg skiver av smør oppå massen og dryss vaniljesukker over. La massen kjøle ned uten omrøring til mellom 50 og 47 grader.

Når massen er kommmer ned til ca 47 grader, skal massen bearbeides med en slikkepott eller lignende til massen er så kald og seig at den flyter meget sakte utover.

Hvis man ønsker å tilsette nøtter eller lignende gjøres dette før fudgen helles i formen. Fudgen overføres til en brødform som er kledd med bakepapir og settes kaldt i noen timer eller natten over. Kuttes i passende terninger.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 116 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen