Enkel og rask bouillabaisse
Foto: Jarle Nyttingnes

Enkel og rask bouillabaisse

Ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge. Men det er mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper.

Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca. 5 minutter.

Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper.

Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Hvitløksyoghurt:
Rør sammen yoghurt, hvitløk og dill.

Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker.

Flere gode oppskrifter på bouillabaisse finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 34 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen