Enkel quiche
Pernille

Enkel quiche

Her er oppskriften på en enkel pai som det betyr at det også er tilsvarende å lykkes med. Deilig er den.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. smuldre smøret i melet, bruk gjerne matmølle. Når deigen samler seg i en stor klump er den ferdig. Dersom deigen er for tørr kan det tilsettes noen dråper vann. Trykk deigen ut i en stor paiform, prikk den med en gaffel, og stek den i ca 10 minutter, eller til den har fått litt farge.
 
Klipp opp og stek bacon og løk.
 
Damp spinaten i litt smør til den faller sammen, det går fort. Fordel spinat, løk, bacon og revet ost i paiskallet.
 
Visp sammen eggene, fløte og melk. Tilsett parmesan, salt (vær forsiktig, husk at bacon er salt) pepper og paprikapulver etter smak.
 
Hell over i paiformen, sett i ovnen og stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter eller til den er godt brun. Serveres varm eller kald og gjerne med godt brød en grønn salat!
 
Oppskriften kan varieres i det uendelige, avhengig av hva du har i huset. Bytt f.eks. bacon med soltørkede tomater, eller bruk broccoli, kokte poteter, paprika, skinke eller fennikel.

Sendt inn av Pernille

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her