Enkel suksessterte
Gro-Iren Indseth

Enkel suksessterte

Slik lager du en enkelt en av våre mest populære kaker. Bare følg oppskriften så blir det suksess.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Visp eggehvitene stive. Bland melis, cornflakes, havregryn og havrekli. Bland dette forsiktig i eggehvitene.
 
Fordel røra i to smurte springformer (22cm) eller små langpanner. Du kan også smøre den utover bakepapir.
 
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist.
 
Fyll:
Ha vaniljestangen i en kjele sammen med fløten og gi det et oppkok. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Visp den varme fløten i. Hell tilbake i kjelen og rør på middels varme til kremen tykner. Avkjøl. Rør inn margarin eller smør.
Montering:
Du kan velge å lage kaken med to eller fire lag, rund eller firkantet. Fordel kremen mellom lagene og smør et tynt lag på toppen. Dryss over knust cornflakes.
 

Sendt inn av Gro-Iren Indseth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her