Eplekake med mer
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Eplekake med mer

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader. Legg et ark med bakepapir i bunnen av en springform (23-24 cm) og fest i formen. Smør innsiden på formen.

Hvis dadlene er veldig tørre, kok opp eplejuice og la dem trekke 1 times tid. Er de ganske ferske, kan du la dem ligge i 15-20 minutter i kald væske, til alt det andre er klart.

Sikt mel, bakepulver, salt, sukker, kanel og muskat i en stor bolle.

Smelt smør og hell det i sammen med dadlene.

Hell over i det tørre sammen med eggene. Bland godt. Røren er tykk som grøt, men det skal den være.

Ha i eplebiter og bland godt. Jeg stakk noen biter ned tilslutt, men i den siste jeg laget, blandet jeg alt i med en gang - det gikk bra og kaken ble supersaftig.

Stek i midten av ovnen, i 50-60 minutter, sjekk med en trepinne (grillpinne) om den er klar. Pinnen skal ikke ha våte deigrester på seg.

Avkjøl litt og server med vaniljeis, vaniljekesam etc. Jeg blandet Synnøve Finden sin nye naturell yoghurt med TINE vaniljekesam og ekstra hjemmelaget vaniljesukker.

Tips:
Kaken er saftig i flere dager hvis du ikke klarer å spise den opp med en gang.
 

Sendt inn av Hanne Buxrud

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen