Fastelavnsboller med innbakt fyll
Foto: Mari Svenningsen

Fastelavnsboller med innbakt fyll

Selvfølgelig skal du bake fastelavnsboller, og det med innbakt fyll av mandler og vaniljekrem.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
  2. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den godt ut sammen med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  3. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
  4. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller av dem.
  5. Dersom du vil fylle bollene trykker du dem flate. Legg på ca. 1 ts ferdig fyll midt på deigen, trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sette bollene med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving.
  6. Legg et håndkle over bollene og la de heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
  7. Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter. Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
  8. Bland melis og noen teskjeer melk til en fyldig glasur, og bre over toppen av bollene. Om ønskelig kan disse i tillegg deles i to og fylles med et lag pisket krem, da er det greit med et melisdryss på toppen.
  9. Mandelfyll:
    Ha mandlene i en kjøkkenmaskin, og kjør de til de er finhakket før du blander inn melis og vann. Kransekakemassen kan gjerne blandes med noen spiseskjeer melk, for å få en litt løsere konsistens.
  10. Her er oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem
  11. Fruktfyll:
    Ha den tørkede frukten og vannet sammen i en kjøkkenmaskin og kjør det sammen til en tykk masse som du fyller bollene med. 

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her