Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle, og bland den godt ut sammen med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller av dem.
Dersom du vil fylle bollene trykker du dem flate. Legg på ca. 1 ts ferdig fyll midt på deigen, trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sette bollene med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving.
Legg et håndkle over bollene og la de heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter. Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
Bland melis og noen teskjeer melk til en fyldig glasur, og bre over toppen av bollene. Om ønskelig kan disse i tillegg deles i to og fylles med et lag pisket krem, da er det greit med et melisdryss på toppen.
Mandelfyll:
Ha mandlene i en kjøkkenmaskin, og kjør de til de er finhakket før du blander inn melis og vann. Kransekakemassen kan gjerne blandes med noen spiseskjeer melk, for å få en litt løsere konsistens.
Her er oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem
Fruktfyll:
Ha den tørkede frukten og vannet sammen i en kjøkkenmaskin og kjør det sammen til en tykk masse som du fyller bollene med.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig