Fersk elgsuppe
Foto: Mari Svenningsen

Fersk elgsuppe

Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.

Fremgangsmåte

  1. Del grytekjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte.
  2. Tilsett kaldt vann og buljongterninger og kok opp. Skum av med en sleiv og la kjøttet trekke i minst 40 minutter.

Tips:
Jo mindre mørt kjøttet er, jo lengre blir koketiden. Og jo lenger det får stå og trekke, jo mer smak får du ut i suppa. Da kan du droppe den ene buljongterningen. Du kan også erstatte buljongen og litt av vannet med 5 dl kraft.

  1. Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer (husk å vaske purren først).
  2. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
  3. Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
  4. Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.

Ekte kraftkarer lager kraft selv - se hvordan her

Tips: Pass på å skumme godt av (ta av proteinene som flyter opp ved oppkok) for å få en så klar suppe som mulig.

Ved å bruke kaldt vann til å begynne med får du mest mulig smak på suppen.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her