fiskesuppe

Ingredienser
150 g laks
150 g hvit fisk, for eksempel torsk
12 stk blåskjell
1 stk kamskjell, eventuelt
1 dl fløte
1 stk løk
1 stk hvitløkfedd
1 stk gulrot
1 stk selleristang
1 ts rosmarin
1 ts frisk dill
3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk
4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)
smør til steking
Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i smør. Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt (den må ikke svi seg).



Finhakk gulrot og selleristang. Ha det i kjelen sammen med fiskekraft, fløte og rosmarin. La det koke til grønnsakene er møre, ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.



Del fisken i små terninger og bland den. Fordel den i skåler. Fordel friske urter i skålene.Har du i et kamskjell også, skjærer du det i tynne skiver og legger i skålene.



Ha blåskjellene i suppen. La det koke under lokk til de åpner seg. Hell straks suppen over skålene med fisken og urter.



Suppen er serveringsklar nesten umiddelbart (vent kanskje 30 sekunder så er du sikker på at fisken er kokt).

Sendt inn av Ane Hansdatter Kismul

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her