Focaccia

Ingredienser
15 g gjær
2 3/4 dl romtemperert vann
3 ss olivenolje
ca 500 g hvetemel
2 ts havsalt
rosmarinkvister eller
tørket urtekrydder

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i halparten av vannet og tilsett olje,salt og resten av vannet. Bland inn mel gradvis og elt til en smidig og glatt deig (minst 10 min for hånd!)
Legg deigen i en oljesmurt skål og snu den rundt så den blir smurt med olje. Dekk med plast og hev i 2 timer. Slå deigen ned, form den til et rektangel og legg den i en smurt liten langpanne. Glatt overflaten forsiktig. Dekk med plast og hev i 1 time. Lag fordypninger i deigen med en melete finger. Hev 1 time til. Pensle eller drypp olivenolje på brødet og strø over grovkvernet havsalt. Stikk rosmarinkvister i gropene eller dryss over urtekrydder.
Stek brødet ved 230 grader i 20-25 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.

Brødet er litt tidkrevende, men lang heving gir brødet en suveren smak og et "boblende" utseende. Har du dårlig tid, kan du droppe mellomhevingen, og redusere forheven med 1 time.
Server brødet til ost, gryteretter, med aïoli eller sammen med gode oliven.

Sendt inn av Jon-A. Antonsen

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her