Focaccia

Ingredienser
15 g gjær
2 3/4 dl romtemperert vann
3 ss olivenolje
ca 500 g hvetemel
2 ts havsalt
rosmarinkvister eller
tørket urtekrydder

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i halparten av vannet og tilsett olje,salt og resten av vannet. Bland inn mel gradvis og elt til en smidig og glatt deig (minst 10 min for hånd!)
Legg deigen i en oljesmurt skål og snu den rundt så den blir smurt med olje. Dekk med plast og hev i 2 timer. Slå deigen ned, form den til et rektangel og legg den i en smurt liten langpanne. Glatt overflaten forsiktig. Dekk med plast og hev i 1 time. Lag fordypninger i deigen med en melete finger. Hev 1 time til. Pensle eller drypp olivenolje på brødet og strø over grovkvernet havsalt. Stikk rosmarinkvister i gropene eller dryss over urtekrydder.
Stek brødet ved 230 grader i 20-25 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.

Brødet er litt tidkrevende, men lang heving gir brødet en suveren smak og et "boblende" utseende. Har du dårlig tid, kan du droppe mellomhevingen, og redusere forheven med 1 time.
Server brødet til ost, gryteretter, med aïoli eller sammen med gode oliven.

Sendt inn av Jon-A. Antonsen

Forsiden akkurat nå
Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her