Focaccia i dampovn

Focaccia i dampovn

Det tar litt tid å lage focaccia på denne måten. Meste parten går med til å la deigen heve skikkelig. Resultatet blir kjempegodt.

Fremgangsmåte

Dag 1:
Bland sammen vann og mel, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen er jevn og smidig. Det tar ca. 5-8 minutter på middels hastighet. 

Dekk deigen til med plastfolie, og la den hvile i romtemperatur i minimum 4 timer, gjerne over natten. 

Dag 2:
Smuldre gjæren oppi autolyse-deigen fra dag 1, og elt i en kjøkkenmaskin til gjæren er løst opp (ca. 5-8 minutter). Tilsett saltet og elt videre i ca. 5 minutter. 

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 3-4 timer. 

Dekk en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir, og pensle papiret lett med olje – gjerne en smakfull krydderolje. 

Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til den passer i formen. Pensle raust med olje, strø over ønsket topping (f. eks. løk, tomater, krydder osv), og dytt dette godt ned i deigen med fingrene. Det er fint å gjøre dette før andre heving, slik at toppingen får satt seg godt i deigen og ikke blir liggende løs på toppen. 

Dekk formen med plast og la brødet heve i ca. 2 timer. 

Start med å steke brødet på 180 °C med 25 prosent damp* og stek i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 20-25 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til skorpen blir gyllenbrun. 

Ta foccaciaen ut av ovnen og pensle på et nytt lag med olje, slik at skorpen blir enda mykere. Løft den deretter ut av formen, og avkjøl på rist. 

 * Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

4
4/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen